PiYANO KEK TARiFi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

14 Nisan 2013 Pazar

PiYANO KEK TARiFi


    MALZEMELER
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya
  • 1 küçük paket kakao
  • Üzerine dökmek için 1 su bardağı süt kreması
  • 1 kutu krema
  • 3 su bardağı süt
  • 2 fincan un
  • 2 fincan tozşeker
YAPILIŞI :
- Yumurta toz şekerle çırpılır.

- Sıvıyağ,süt ve kakao da eklenerek karıştırılır.

- Vanilya ilave ettikten sonra kabartma tozu ve un ilave edilerek kek kıvamında çırpılır.

- Yağlanmış kare borcama dökülür.

- 180 derece fırında pişirilen kek ılıyınca üzerine 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında) gezdirilir.

- Tencerede 3 su bardağı süt ,2 fincan şeker ve un karıştırılarak muhallebi yapılır.

- Muhallebi soğuyunca krema ilave edilir ve çırpılır.

- Muhallebi kekin üzerine dökülerek soğumaya bırakılır.

- Üzerine kakao serperek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here