RUS PASTASI MEDOViK TARiFi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

14 Nisan 2013 Pazar

RUS PASTASI MEDOViK TARiFi




    MALZEMELER
    Hamuru için :
  • 3 yumurta
  • 120 gram tereyağ veya margarin
  • 1 çay bardağı kadar şeker
  • 3 çorba kaşığı bal
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı kadar un
  • 1 paket vanilya
  • Krema için :
  • 4 su bardağı çiğ krema ve 1 su bardağı şekeri mikserle koyulaşana kadar çırpın.
YAPILIŞI :
- Evvela üç yumurta ve şekeri iyice çırpın.

- 3 çorba kaşığı dolusu balı bir tavaya alıp,ısıtınız.Isındığında kabartma tozunu katıp köpürene dek pişirin. ( en fazla 1 dk)

- Köpüren karışımı önceden çırptığınız yumurta ve şekerin bulunduğu kaba ilave edin.

- Ayrı bir tavada tereyağ veya margarini eritip ılınınca karışıma katın.

- Son olarak un ve vanilyayı da azar azar ekleyip,hafif sert bir hamur elde edin.

- Hamuru 6′ eşit parçaya bölüp,her birini oklava veya merdane yardımı ile,unlu bir zeminde yemek tabağı büyüklüğünde açın. (Orta boy tencere kapağınızla ölçün ve ondan biraz daha büyük açın)

- Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye bir tane koyup,çatalla birkaç yerinden delerek,önceden ısıtılmış180 derecede yaklaşık 2-3 dk pişirin. (Sık sık kontrol edin,hemen pişiyor,aman ha yanmasın!)

- Hepsi pişince,tencere kapağı ile kesip,aynı boyda olmalarını sağlayınız.Artan kenarları robotta un haline getirin. (Pastayı süslemede kullanacağız.)

- Pişen bisküvilerden teker teker alıp,aralara / üstüne / dışına kremasını sürünüz,yani pastamız tamamen krema ile kaplanacak,bitince kenarlarını bisküvi unları ile kapatın.

- Eğer arasına çiğ kremalı harç yerine muhallebi kullanmak isterseniz,ara katlara sürüp dışını 2 paket krem şantiyle hazırladığınız beyaz tabaka ile kaplayınız.

Süslemek için :
- 1 büyük tablet sütlü çikolata.
- 3-4 kaşık çiğ krema.
- Çikolatayı benmari usulü eritip krema ile karıştırın.
- Minik bir poşete veya sıkma torbasına koyup,dilediğiniz şekilde süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages