BiENENSTiCH-BALLI BADEMLi PASTA TARiFi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

11 Nisan 2013 Perşembe

BiENENSTiCH-BALLI BADEMLi PASTA TARiFi



    MALZEMELER
  • 4 adet Yumurta
  • 160 gr Şeker
  • 1 paket Vanilya
  • 125 gr Un
  • 60 gr Nişasta
  • 1 silme tatlı kaşığı Kabartma Tozu
  • Kreması için :
  • 1 paket Vanilyalı Puding
  • 40 gr Şeker
  • 375 ml Süt
  • 15 gr Tereyağı
  • 2 paket Süt Kreması (400ml) (soğuk)
  • 2 paket Krema Sertleştirici
  • 60 gr Pudra Şekeri
  • Üstü için :
  • 150 gr File Badem
  • 4 yemek kaşığı (40 gr) Bal
  • 20 gr Tereyağı
  • 50 gr Süt Kreması
YAPILIŞI :
- Fırınınızı 180°C 'ye ayarlayın.

- Önce kek hamurunun üzerine yayacağımız ballı bademli karışımı hazırlayalım.

- Bal, tereyağı ve süt kremasını bir tavanın içinde karıştırarak ısıtın.

- Bademleri ekleyip 1-2 dk daha karıştırarak kavurun. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

- Keki hazırlamak için ;yumurtaları önce düşük sonra yüksek devirde 1 dk çırpın.

- Şekeri ve vanilyayı ilave edip yüksek devirde 2-3 dk daha çırpın.

- Un, nişasta ve kabartma tozunu ayrı bir kaba eleyin.

- Elediğiniz toz karışımı düşük devirde yumurtalı karışıma yedirin.

- Yumurtalı karışımın sönmemesine dikkat edin.

- 26 cm çapındaki yuvarlak kelepçeli kalıbınızın tabanına yağlı kağıt serin.

- Kek karışımınızı kalıba boşaltın. Üzerine kavurduğunuz bademleri eşit oranda yerleştirin ve önceden ısıttığınız fırında ~25 dk pişirin.

- Çıkartmadan önce mutlaka kürdan testini yapın.

- Kek soğuduktan sonra ortadan iki parçaya kesin.

- Kremayı hazırlamak için; vanilyalı puding, şeker ve sütü bir tencerede karıştırarak kaynatın.

- Krema göbek atmaya başlayınca (göz göz olunca) ocaktan alın.

- Tereyağı ilave edip karıştırarak yedirin ve kremayı soğumaya bırakın.

- Soğuk süt kremasını krema sertleştirici ve pudra şekeri ile yüksek devirde krem şanti kıvamına gelene kadar çırpın.

- Soğuyan pudingi mikser ile 1-2 dk çırptıktan sonra kremaya ilave edin ve yavaş yavaş yedirin.

- Kekin taban kısmını kelepçeli kalıba yerleştirin.

- Kremayı kekin üzerine dökün ve spatula ile yüzeyi düzeltin.
- Bademli keki de kremanın üzerine koyun.

- Pastanız hazır ama servis etmeden önce mutlaka bir gece buzdolabında dinlendirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here