BiENENSTiCH-BALLI BADEMLi PASTA TARiFi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

11 Nisan 2013 Perşembe

BiENENSTiCH-BALLI BADEMLi PASTA TARiFi



    MALZEMELER
  • 4 adet Yumurta
  • 160 gr Şeker
  • 1 paket Vanilya
  • 125 gr Un
  • 60 gr Nişasta
  • 1 silme tatlı kaşığı Kabartma Tozu
  • Kreması için :
  • 1 paket Vanilyalı Puding
  • 40 gr Şeker
  • 375 ml Süt
  • 15 gr Tereyağı
  • 2 paket Süt Kreması (400ml) (soğuk)
  • 2 paket Krema Sertleştirici
  • 60 gr Pudra Şekeri
  • Üstü için :
  • 150 gr File Badem
  • 4 yemek kaşığı (40 gr) Bal
  • 20 gr Tereyağı
  • 50 gr Süt Kreması
YAPILIŞI :
- Fırınınızı 180°C 'ye ayarlayın.

- Önce kek hamurunun üzerine yayacağımız ballı bademli karışımı hazırlayalım.

- Bal, tereyağı ve süt kremasını bir tavanın içinde karıştırarak ısıtın.

- Bademleri ekleyip 1-2 dk daha karıştırarak kavurun. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

- Keki hazırlamak için ;yumurtaları önce düşük sonra yüksek devirde 1 dk çırpın.

- Şekeri ve vanilyayı ilave edip yüksek devirde 2-3 dk daha çırpın.

- Un, nişasta ve kabartma tozunu ayrı bir kaba eleyin.

- Elediğiniz toz karışımı düşük devirde yumurtalı karışıma yedirin.

- Yumurtalı karışımın sönmemesine dikkat edin.

- 26 cm çapındaki yuvarlak kelepçeli kalıbınızın tabanına yağlı kağıt serin.

- Kek karışımınızı kalıba boşaltın. Üzerine kavurduğunuz bademleri eşit oranda yerleştirin ve önceden ısıttığınız fırında ~25 dk pişirin.

- Çıkartmadan önce mutlaka kürdan testini yapın.

- Kek soğuduktan sonra ortadan iki parçaya kesin.

- Kremayı hazırlamak için; vanilyalı puding, şeker ve sütü bir tencerede karıştırarak kaynatın.

- Krema göbek atmaya başlayınca (göz göz olunca) ocaktan alın.

- Tereyağı ilave edip karıştırarak yedirin ve kremayı soğumaya bırakın.

- Soğuk süt kremasını krema sertleştirici ve pudra şekeri ile yüksek devirde krem şanti kıvamına gelene kadar çırpın.

- Soğuyan pudingi mikser ile 1-2 dk çırptıktan sonra kremaya ilave edin ve yavaş yavaş yedirin.

- Kekin taban kısmını kelepçeli kalıba yerleştirin.

- Kremayı kekin üzerine dökün ve spatula ile yüzeyi düzeltin.
- Bademli keki de kremanın üzerine koyun.

- Pastanız hazır ama servis etmeden önce mutlaka bir gece buzdolabında dinlendirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages