FINDIKLI KURABİYE - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2 Nisan 2013 Salı

FINDIKLI KURABİYE

FINDIKLI KURABİYE


Fıstığımın elinden fındıklı kurabiye..:))))
Birkaç değişiklik dışında daha önce yaptığım İki renkli kurabiye tarifini kullandım.
Denemek isteyenler için..

Fındıklı Kurabiye için malzemeler:
  • 200 tereyağ veya margarin ( oda ısısında )
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı buğday nişastası
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı kavrulmuş kırık fındık
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • Aldığı kadar un
Üzeri için :
  • 1 çay bardağı pudra şeker,
  • 4 tatlı kaşığı kakao
Hazırlanışı :
  • Un hariç hamur için gerekli tüm malzemeler bir kapta karıştırılır.
  • Azar azar un ilavesi yapılarak kulak yumuşaklığında hamur yoğrulur.
  • Cevizden bile küçük parçalar kopartılıp ve yuvarlanır.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecede çok çok az pembeleşene kadar pişirilir.
  • Kakao ve pudra şekeri karıştırılır.
  • Fırından çıkan sıcak kurabiyeler teker teker bu karışıma bulanır.
  • Kurabiyeler soğuduğunda kalan karışım tekrar üzerlerine serpilir.
  • Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here