PATATESLİ AY ÇÖREĞİ - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2 Nisan 2013 Salı

PATATESLİ AY ÇÖREĞİ

PATATESLİ AY ÇÖREĞİ
 
Geçen haftaki Haşhaşlı burma çörekten sonra yine en az onun kadar lezzetli bir çörek tarifi daha:))
Yumuşacık ve her mayalıda olduğu gibi sıcak sıcak yenirse lezzetine
doyulmayan bir çörek..:))
Ben ay çöreğini,birkaç değişiklikle daha önce paylaştığım  Açma hamurundan yaptım .
Denemek isteyenler için mutlu ve huzurlu bir hafta dileyip hemen tarife geçiyorum.:)
Ayrıca beni Facebook'ta takip etmek isterseniz Buraya tıkladıktan sonra sayfayı beğenebilirsiniz:)

Malzemeler :
  • 2 yumurta beyazı ( sarılar üzerine )
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 pk yaş maya (42 gr)
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 7 veya 8 su bardağı un  (aldığı kadar)

İç malzemesi :
  • 4 Adet patates
  • 1orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Karabiber ve tuz
Hazırlanışı :
  1. 1 bardak ılık suda maya eritilir ve un hariç tüm malzemeler karıştırılır.
  2. Unuda azar azar kontrollü bir şekilde ilave edilerek yumuşak,ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  3. Hamurun üzeri örtülür ve iki katına çıkana kadar mayalanması beklenir.
  4. Bu sırada önceden haşladığımız patatesleri eziyoruz ve soğanları az yağda sararana kadar kavuruyoruz.Kavrulan soğana salçayı,tuzunu ve karabiberinide ilave edip birkaç dakika daha kavurduktan sonra patatesleride ilave edip karıştırıyurz ve ılıması için bir kenarda bekletiyoruz.
  5. Mayalanan hamurdan cevizden az büyük parçalar kopartılır ve elle  açılır.
  6. Hamurun ortasına patatesli malzemeden bir miktar konur ve zarf katlar gibi önce hamurun bir kenarı malzemenin üzerine kapatılır daha sonra hamurun diğer tarafıda onun üzerine kapatılır.
  7. Kapatılan hamur kenarlarında bastırılarak yavaşça yuvarlanır ve iki ucu birbirine değecek şekilde ay şekli verilip kıvrılır.
  8. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye çörekler yerleştirilir ve tekrar mayalanması için yarım saat bekletilir.
  9. Mayalanan hamurların üzerine yumurta sarılısı sürlür ve susam serpilir.
  10. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages