Biberlerin yağıyla karışmış sarımsaklı yoğurda,ekmeği bandıra bandıra yemek gibisi yok..:))
Birde yanında sıcacık çay..Offf ki offf..:))
Bunlar yazın kuruttuğum ince ve çok acı biberler ama daha etli ve acısız olanlarıda var ama ince ve çook acı olanları daha çok seviyorum ve bazen kuru patlıcanlarla birlikte karıştırarak kavuruyorum.Öyle daha da lezzetli ve tehlikeliler çünkü yerken ekmek olayını epey abartıyorum..:)) Bilmeyeni yoktur ama,varsa da onlar için gelsinnn tarif..:))
Beni facebookta takip etmek isteyenler buraya tıkladıktan sonra sayfayı beğeniyoruz..:)))
Malzemeler :
- Kuru biber ( 20-25 adet )
- Yoğurt
- 3- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 diş sarımsak ( isteğe göre)
- Tuz
- Kuru biberler suda yıkandıktan sonra tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar haşlanır.
- Sudan çıkartılır ve süzgeçte süzülür.
- Tavaya yeterince yağ döküp kızdırdıktan sonra biberler biraz kavrulur.( Kızartma yapar gibi bol yağda kızarmayacak,az yağda karıştırarak kızartılacak)
- Sarımsaklar ezildikten sonra yoğurtda tuz serpilip karıştırılır ve kızaran biberlerin üzerine dökülüp servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder