Sert ve ağızda dağılan bir kurabiye denemek isteyenler için malzemelere geçmeden önce daha önce paylaştığım parça çikolatalı kurabiyelerin tarifine bakmak isteyenler Buraya tık tık..
Ayrıca beni facebookta takip etmek isterseniz Buraya tıklayıp sayfayı beğeniyorsunuz..
Malzemeler :
- 200 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı fındık
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 2 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu rendesi
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- Aldığı kadar un
Hazırlanışı :
- Un ve damla çikolata hariç tüm malzeme bir kapta karıştırılır.
- Azar azarvun ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.
- En son çikolataları ilave edilip hamura karışana kadar yoğrulur.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder