Gerçekten çok pratik ve mayasız hazırlanan bir poğaça tarifi vericem ben şimdiye kadar beğenmeyene raslamadım...
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı yoğurt
-1 yumurta(beyazı içine,sarısı üstüne)
-1 paket kabartma tozu
-bir tutam tuz
-aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)
-iç harcını istediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz
-üstü için çörek otu
hamuru hazırlamak için sıvıyağ,yoğurt,yumurta beyazı ve tuzu yoğurma kabınıza koyun.Un ve kabartma tozunu ise eleyerek bu malzemelerin üstüne ekleyin.Azar azar eklerseniz hamurun kıvamını kontrol edebilirsiniz.Mayalı bir hamur değil ama yine de vaktiniz varsa biraz üstü örtülü bir şekilde bekletin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinizde yassılaştırın arasına hazırladığınız harcı koyup,hamurun iki ucunu birleştirin.Yağladığınız veya yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye poğaçaları dizin.Üstüne ayırdığınız yumurta sarısını sürüp çörekotu serpin.
175 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika poğaçaların üstü iyice kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder