Ben eksik kalmayayım ama dimi..:))
Hayırlı,huzurlu,mutlu haftalar..:)))
Bu arada beni Facebook sayfamda takip etmek isteyenler sayfa açılınca beğeni tıklıyoruz..:)))
Ayrıca Ayva Tatlısı tarifne bakmak için tık tık ..
Balkabağı tatlısı tarifi için..
- 1 Kilo balkabağı
- 1 buçuk su bardağı şeker
- Üzeri için ceviz
Hazırlanışı :
- Kabakların kabuğu soyulur ve iri parçalar halince kesilir.
- Mümkünse akşamdan üzerine şekeri serpilir ertesi güne kadar bekletilir ama ben hiç bu şekilde yapmıyorum üzerine şekeri serpip kısık ateşte,kapağı kapalı olarak suyunu bırakıp çekmesine yakın ve istediğimzi yumuşaklığa gelene kadar pişiriyoruz.
- Kabağı çok fazla karıştırmamaya dikkat ediyoruz,ezilebilir.
- Tercihe göre kabakları pişirdiğimzi sırada çok fazla yumuşamadan bir tepsiye alıp fırındada 10 dakika kadar pişirebiliriz..
- Servis etmeden önce üzerine 8 tercihe göre )biraz tahin ve ceviz serpilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder