Yabani lahana olan bu cibesin diğer bir adıda cücük..
Hatta bugün yine mahallemde pazar var ve ben çıkar çıkmaz soluğu otçuların olduğu sokakta alacağım inşAllah..:)))
Isırgan,ebegümeci,inşAllah şevket i bostanda bulursam benden iyisi yok..:)) Aslında canım epeydir yumurtalı arapsaçı kavurması istiyor,onuda bir bulsam doyasıya bir yesem..:))))))
Ne demişler..Egelinin geçtiği yerde ot bitmezmiş..:)))
Bu cibeste bol zeytinyağlı ve limonlu,özellikle et yemeklerinin yanına,en çok da balığın yanına,(deniz börülcesi kadar olmasada)çok yakışıyor.:))))
Deniz börülcesi tarifime bakmak isterseniz Buraya tık tık..
Malzemeler :
- 1 Demet cibes
- Yarım limon suyu ( arttırılabilir)
- 2 Diş sarımsak ( isteğe göre )
- Tuz
- Zeytinyağ
Hazırlanışı :
- Cibeslerin kalın sapları kesilir ve yıkanır,temizlenir.
- Yapraklarını parçalamaya gerek yok zaten haşlanınca küçülüyorlar.
- Tuz serptiğimiz kaynayan suda tencerenin kapağını kapatmadan haşlanır.( çok fazla yumuşamasın parçalanır)
- Haşladığımız suyun içinden çıkardığımız cibesleri soğumaya bırakıyoruz.
- Servis etmeden önce küçük bir kavanozda zeytinyağ,limon,tuz ve isteğe göre ezilmiş sarımsağını koyduktan sonra kavanozun kapağını kapatıp sosunu çalkalıyoruz ve cibesin üzerine gezdiriyoruz ve çok parçalamadan karıştırıp servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder