TARÇINLI KURABİYE - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2 Nisan 2013 Salı

TARÇINLI KURABİYE

TARÇINLI KURABİYE

Bu çınar yapraklarınla ne çok fotoğraf çekmişim ben :) ama bu son..:))
Bloğuma tarçınlı kurabiye tarifi aramasıyla  gelen epey ziyaretçim var ama ortada tarçınlı kurabiye yok..:)))
Madem aranıyor,gelenler boş dönmesinler dimi ama..:))
Denemek isteyenler için hemen  bu miss kokulu tarçınlı kurabiyenin tarifine geçiyorum.

Tarçınlı  Kurabiye için Malzemeler :
  • 180 gr tereyağ ( oda sıcaklığında )
  • 1 buçuk su bardağı pudra şekeri ( 200 ml bardak ve tatlı sevmiyorsanız 2 yemek kaşığı daha az kullanabilirsiniz )
  • 1 yumurta
  • 1 buçuk çay bardağı buğday nişastası
  • 1  buçuk tepeleme çay kaşığı tarçın
  • 1 pk vanilya
  • 1 silme çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un
Hazırlanışı :
  1. Un hariç tüm malzeme bir kapta pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırılır.
  2. Azar azar un ilavesi yaparak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.
  3. Hamur dolapta 20 dakika dinlendirilir.( daha rahat açabilmek için )
  4. Altına ve üzerine  yağlı kağıt serilmiş  ( yapışmaması için )hamur merdaneyle 1 cm kalınlığında açılır.
  5. Kalıplarla şekil verilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirilir.( kabarık birbirine yapışmaması için )..
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri çok,çok hafif pembeleşene kadar pişirilir.
  7. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here