Cevizli Kadayıf için malzemeler :
- Yarım kilo kadayıf
- 200 gr tereyağ
- Ceviz
- 5 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- Çeyrek limonun suyu
- Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu bir tencerede kaynatıyoruz.
- Şerbet kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısıp 10 dakika kadar kaynatıp limon suyunu sıkıyoruz ve birkaç taşım daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Tereyağını erittikten sonra kadayıfı elimizle küçük küçük parçalara ayırıp,didikliyoruz.
- Erittiğimiz ılık tereyağını kadayıfın üzerine döküp her yerine gelecek şekilde karıştırıyoruz.
- Tel kadayıfın yarısını tepsinin her yerine eşit miktarda gelecek şekilde yaydıktan sonra küçük bir tepsi veya düz tabakla üzerine bastırıyoruz.( kadayıfın her yerine iyice bastırıp düzleştirilmeli )
- Üzerine dilediğimiz miktarda dişe gelicek büyüklükte ceviz serpiyoruz.
- Kalan kadayıfı üzerine yayıyoruz ve tekrar tepsi ve düz tabakla her yerine iyice bastırıyoruz.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan kadayıfı ılımaya bırakıyoruz.
- Soğuk şerbeti,ılık kadayıfın üzerine yavaş yavaş döküyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder