TEL KADAYIF BÖREGi TARiFi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

11 Nisan 2013 Perşembe

TEL KADAYIF BÖREGi TARiFi

    MALZEMELER
  • 300 gram tel kadayıf
  • 2 adet büyük dil peyniri
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
YAPILIŞI :
- Dil peynirini tel tel ayırarak kenarda bekletiyoruz.

- Yumurtayı terin bir kaseye kıralım. Üzerine yoğurt, süt, zeytinyağı, tuz ve karabiberi de ekleyip iyice çırpalım.

- Tel kadayıfların yarısını hazırlamış olduğumuz karışıma batırıp çıkarıyoruz ve iyice harmanlıyoruz. Her yerinin karışımdan alması için.

- Yapışmaz bir tavayı yağladıktan sonra kadayıfı tavaya güzelce yayıyoruz.

- Tel tel ayırdığımız dil peynirini tavadaki kadayıfın üzerine eşit şekilde yerleştiriyoruz.

- Kalan kadayıfı yine yumurtalı karışıma bulayalım ve karıştıralım. Daha sonra tavadaki peynirin üzerini güzelce örtelim bu kadayıf ile. Biraz sıkıştırır gibi yapmakta fayda var. Çünkü börek olacak, yerden dağılmasın.

- Böreği tavada bu şekilde pişireceğiz. Bir yüzünü pişirdikten sonra bir tabak yardımı ile diğer yüzünü çevirip o yüzünü de pişirelim aynı şekilde.

- Sıcak sıcak dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here