Bu ara semizotu pişirdim bol bol nasıl da güzel oluyor mayhoş mayhoş ya da ben çok seviyorum ondan öyle düşünüyorum.Mevsimi şimdi malum.
BİZE GEREKENLER:
- 3 demet semizotu (çok az kalıyor pişince 3 demet çok derseniz 2 de olabilir)
- 3 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı zeytinyağ (isterseniz daha fazla koyun siz :))
- 2 adet iri soğan
- 1 büyük havuç
- 3-4 adet domates
- tuz ve şeker
- Öncelikle semizotlarını iyice temizleyin ve doğrayın.Ben bu işlemi yaparken bıçak kullanmıyorum elimle koparıyorum.
- Soğanı ve sarımsağı doğrayın ve zeytinyağında biraz çevirin.
- Soğanların pembeleşmesini çok beklemeden küp küp doğradığınız havuçları ekleyin ve birkaç dakika kadar kavurun.
- Semizotlarını da tencereye ekleyin.Üstüne dilediğiniz miktarda tuz ekleyin.
- Domatesleri rendeleyin ve semizotlarının üstüne ekleyin.
- 2 adet kesmeşekeri de domateslerin üstüne koyun .
- HİÇ SU EKLEMEYİN.
- Semizotları ve domates kendi suyunu verecektir.Kaynadıktan sonra altını iyice kısın ve pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder