Zeytinyağli Semizotu Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

23 Mart 2013 Cumartesi

demo-image

Zeytinyağli Semizotu Tarifi

Responsive Ads Here
En lezzetli zeytinyağlı semizotlu tatların tarifleri burada.
MEL+019
Bu ara semizotu pişirdim bol bol nasıl da güzel oluyor mayhoş mayhoş ya da ben çok seviyorum ondan öyle düşünüyorum.Mevsimi şimdi malum.
BİZE GEREKENLER:
  • 3 demet semizotu (çok az kalıyor pişince 3 demet çok derseniz 2 de olabilir)
  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ (isterseniz daha fazla koyun siz :))
  • 2 adet iri soğan
  • 1 büyük havuç
  • 3-4 adet domates
  • tuz ve şeker
NASIL YAPTIM:
  • Öncelikle semizotlarını iyice temizleyin ve doğrayın.Ben bu işlemi yaparken bıçak kullanmıyorum elimle koparıyorum.
  • Soğanı ve sarımsağı doğrayın ve zeytinyağında biraz çevirin.
  • Soğanların pembeleşmesini çok beklemeden küp küp doğradığınız havuçları ekleyin ve birkaç dakika kadar kavurun.
  • Semizotlarını da tencereye ekleyin.Üstüne dilediğiniz miktarda tuz ekleyin.
  • Domatesleri rendeleyin ve semizotlarının üstüne ekleyin.
  • 2 adet kesmeşekeri de domateslerin üstüne koyun .
  • HİÇ SU EKLEMEYİN.
  • Semizotları ve domates kendi suyunu verecektir.Kaynadıktan sonra altını iyice kısın ve pişirin.
AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *