Herkese merhaba bugün de çok sıcak ne yapıcaz bu sıcaklarla bilmiyorum...
Çin böreğini bir arkadaşımda yemiştim,annesi sevinç teyze yapmış.Ben beğendim bakalım siz beğenecekmisiniz...
BİZE GEREKENLER:
İÇ HARÇ MALZEMELERİ
- 300-350 gr. kıyma
- 3 soğan
- 3 havuç
- 1 küçük beyaz lahananın yarısı
- tuz,karabiber,kimyon
- 1 şişe soda
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 çay bardağı süt
- 3 yumurta
NASIL YAPTIM:
- iç harcını hazırlamak için soğanı doğrayın,havucu rendeleyin ve lahanayı şerit şerit olacak şekilde kesin.
- doğradığınız bu malzemeleri ve kıymayı beraber tencereye alın ve kavurun.önceden soğanı kavurmanıza gerek yok ama isterseniz öyle de yapılabilir.
- suyunu çektirip baharatlarını katın.eğer seviyorsanız kimyonu ve karabiberi bol koyun daha güzel oluyor.
- harcı pişirip ılınması için kenara alın.
- sos malzemelrinin tümünü bir kaba alıp çırpın.
- 1.yufkayı tezgahınıza serin ve sostan sürün.tüm yüzeyi sostan nasibini alsın.
- 2.yufkayı,1.yufkanın üzerine serin ve 8 parçaya bölün.
- her bir parçaya iç harçtan koyup irice sigara böreği gibi sarın.(fazlaca koyabilirsiniz iç harcı)
- tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
- son olarak börekleri kalan kalan harca batırıp, galeta ununa bulayın.
- yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin.
- 180 derece önceden ısıtılması şart olayan fırında üstü kızarana kadar pişirin.yaklaşık 50 dakika kadar...
AFİYET OOOLLSSUUUUNNNNNNN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder