Patlicanli Volovan Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

23 Mart 2013 Cumartesi

demo-image

Patlicanli Volovan Tarifi

Responsive Ads Here
Güzel bir yemek tarifi daha patlıcanlı volovan mezesi sizler için tarifi burada.
kar%C4%B1%C5%9F%C4%B1k-7+021 Biraz kolaya kaçılmış bir tarif ama bence çok güzel oluyor.

MALZEMELER:
  • 10 adet hazır volovan hamuru
  • 4 adet top patlıcan
  • 3 kaşık süzme yoğurt
  • 1 kaşık mayonez
  • 4-5 diş sarımsak
  • yarım fincan zeytinyağ
  • 1 limon ( patlıcanları koyacağımız su için)
  • 1/2 limon iç harç için
  • 1 yumurta sarısı
  • tuz,karabiber,kırmızı pulbiber
YAPILIŞI:
  • volovan hamurlarının biraz yumaşaması için 15 dakika kadar oda sıcaklığında bırakın.
  • fırını 220 derecede ısıtın.
  • yağladığınız veya yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine volovan hamurları dizin ve kenarlarından çatalla delikler açın.
  • volovan hamurlarının üstüne yumurta sarısı sürün ve üstleri kızarana kadar pişirin.
  • iç malzemesini bir gün önceden hazırlayabilirsiniz.
  • patlıcanları közleyin,kabuklarını soyup limonlu suya koyun.
  • ben patlıcanların bütünlüğünü pek bozmak istemedim,sadece bıçakla birkaç kez kestim.
  • iç harcı hazırlayacağınız kaba patlıcanları alın ve yarım limonu üstlerine sıkın.
  • zeytinyağ,rendelenmiş sarımsak,süzme yoğurt,mayonez ve baharatları ekleyin.
  • baharat ve limonu kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • hepsini karıştırın ve volovanların içine koyun.
AFİYET OLSUN.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *