Patlicanli Volovan Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

23 Mart 2013 Cumartesi

Patlicanli Volovan Tarifi

Güzel bir yemek tarifi daha patlıcanlı volovan mezesi sizler için tarifi burada.
Biraz kolaya kaçılmış bir tarif ama bence çok güzel oluyor.

MALZEMELER:
  • 10 adet hazır volovan hamuru
  • 4 adet top patlıcan
  • 3 kaşık süzme yoğurt
  • 1 kaşık mayonez
  • 4-5 diş sarımsak
  • yarım fincan zeytinyağ
  • 1 limon ( patlıcanları koyacağımız su için)
  • 1/2 limon iç harç için
  • 1 yumurta sarısı
  • tuz,karabiber,kırmızı pulbiber
YAPILIŞI:
  • volovan hamurlarının biraz yumaşaması için 15 dakika kadar oda sıcaklığında bırakın.
  • fırını 220 derecede ısıtın.
  • yağladığınız veya yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine volovan hamurları dizin ve kenarlarından çatalla delikler açın.
  • volovan hamurlarının üstüne yumurta sarısı sürün ve üstleri kızarana kadar pişirin.
  • iç malzemesini bir gün önceden hazırlayabilirsiniz.
  • patlıcanları közleyin,kabuklarını soyup limonlu suya koyun.
  • ben patlıcanların bütünlüğünü pek bozmak istemedim,sadece bıçakla birkaç kez kestim.
  • iç harcı hazırlayacağınız kaba patlıcanları alın ve yarım limonu üstlerine sıkın.
  • zeytinyağ,rendelenmiş sarımsak,süzme yoğurt,mayonez ve baharatları ekleyin.
  • baharat ve limonu kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • hepsini karıştırın ve volovanların içine koyun.
AFİYET OLSUN.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here