Biraz kolaya kaçılmış bir tarif ama bence çok güzel oluyor.
MALZEMELER:
- 10 adet hazır volovan hamuru
- 4 adet top patlıcan
- 3 kaşık süzme yoğurt
- 1 kaşık mayonez
- 4-5 diş sarımsak
- yarım fincan zeytinyağ
- 1 limon ( patlıcanları koyacağımız su için)
- 1/2 limon iç harç için
- 1 yumurta sarısı
- tuz,karabiber,kırmızı pulbiber
- volovan hamurlarının biraz yumaşaması için 15 dakika kadar oda sıcaklığında bırakın.
- fırını 220 derecede ısıtın.
- yağladığınız veya yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine volovan hamurları dizin ve kenarlarından çatalla delikler açın.
- volovan hamurlarının üstüne yumurta sarısı sürün ve üstleri kızarana kadar pişirin.
- iç malzemesini bir gün önceden hazırlayabilirsiniz.
- patlıcanları közleyin,kabuklarını soyup limonlu suya koyun.
- ben patlıcanların bütünlüğünü pek bozmak istemedim,sadece bıçakla birkaç kez kestim.
- iç harcı hazırlayacağınız kaba patlıcanları alın ve yarım limonu üstlerine sıkın.
- zeytinyağ,rendelenmiş sarımsak,süzme yoğurt,mayonez ve baharatları ekleyin.
- baharat ve limonu kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
- hepsini karıştırın ve volovanların içine koyun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder