Elmalı Rulo Tart - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

23 Mart 2013 Cumartesi

Elmalı Rulo Tart

Elmalı rulo tartmı dersiniz kekmi dersiniz işte size tarifi
Bu tarifi sofra dergisinin nisan 2000 sayısında görüp yapmıştım.Ama ilk yaptığımda resmini çekmediğim için bu gün yeniden yaptım.Dergiyi elime aldığımda dikkatimi çeken birşey oldu.Derginin fiyatı 1,300,000 Türk Lirası'ymış!!
Güzel kurabiyeler oluyor,tavsiye ederim.


Hamuru için;
  • 1 su bardağı oda sıcaklığında süt
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 1 paket (250 gr.) margarin (yumuşak)
  • 2 adet yumurta ( oda sıcaklığında bekletilmiş)
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un (çok sert olmayan hafif yumuşak bir hamur olmalı)
İç malzemesi için;
  • 1 kg elma (istediğiniz çeşitte olabilir,4 veya 5 büyük boy)
  • 2 su bardağı tozşeker ( ben 1 bardak koydum)
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 250 gr iri çekilmiş ceviz içi
Üzerine pudra şekeri
Elmaları soyup rendeleyin.Tozşeker ve tarçınla pişirin.Cevizleri ekleyin.Bir gece önceden de hazırlayıp dolapta saklayabilirsiniz.
Zeytinyağ,margarin,yumurta ve sütü yoğurma kabınıza alın.Kabartma tozu ve unu eleyerek karışıma ekleyin.Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru 5 eşit parçaya bölün ve eğer vaktiniz varsa 1 saat kadar dolapta bekletin.
Hazırladığınız bezelerin herbirini merdaneyle çok kalın olmayacak şekilde açın.Açılan hamuru 8 eşit parçaya bölün.
İç malzemeyi üçgen şeklindeki parçaların geniş tarafına koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın.
önceden ısıtılmış 150 derece fırında 1 saat kadar pişirin.(üzeri pembeleşene kadar)
Ilındıktan sonra üzerine bir süzgeç yardımıyla pudraşekeri serpin.
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here