İçli Börek - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

20 Mart 2013 Çarşamba

İçli Börek

İçli Börek

Malzemeler:
4 adet yufka
250 gr. kiyma
1 çorba kasigi margarin
1 adet kuru sogan
1 su bardagi ince bulgur
1 çay bardagi ceviz içi
1 çay kasigi pulbiber
Tuz, karabiber

Yufkaların arasına sürmek için:

sıvıyağ ve süt karışımı

Hazırlanışı :
İnce kıyılmış soğan, kıyma ve margarini kavurun. Yıkayip süzdügünüz bulguru,iri çekilmis cevizi, karabiberi, pulbiberi ve tuzu ilave edin. 2 dakika daha kavurduktan sonra altini kapatip sogumaya birakin. Yufkalarin her birini 6 üçgen parçaya kesin. 2 üçgen yufkayı aralarına sıvıyağ ve süt karışımı sürüp üst üste koyun. Genis kismina hazirladiginiz içten koyup, rulo seklinde sarin.  Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizerek üzerine erimiş tereyağı sürerek 180. önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Arzu ederseniz bu börekleri sardıktan sonra bir küçük tepsiye yanyana dizerek buzlukta dondurup daha sonra  buzdolabı  torbalarına  koyarak buzlukta uzun süre muhafaza edebilrisiniz.



Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here