Malzemeler:
4 adet yufka
250 gr. kiyma
1 çorba kasigi margarin
1 adet kuru sogan
1 su bardagi ince bulgur
1 çay bardagi ceviz içi
1 çay kasigi pulbiber
Tuz, karabiber
Yufkaların arasına sürmek için:
sıvıyağ ve süt karışımı
Hazırlanışı :
İnce kıyılmış soğan, kıyma ve margarini kavurun. Yıkayip süzdügünüz bulguru,iri çekilmis cevizi, karabiberi, pulbiberi ve tuzu ilave edin. 2 dakika daha kavurduktan sonra altini kapatip sogumaya birakin. Yufkalarin her birini 6 üçgen parçaya kesin. 2 üçgen yufkayı aralarına sıvıyağ ve süt karışımı sürüp üst üste koyun. Genis kismina hazirladiginiz içten koyup, rulo seklinde sarin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizerek üzerine erimiş tereyağı sürerek 180. önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Arzu ederseniz bu börekleri sardıktan sonra bir küçük tepsiye yanyana dizerek buzlukta dondurup daha sonra buzdolabı torbalarına koyarak buzlukta uzun süre muhafaza edebilrisiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder