Pudingli Ayva Tatlısı - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

20 Mart 2013 Çarşamba

Pudingli Ayva Tatlısı

Pudingli Ayva Tatlısı
pudingli ayva tatlisi



Tarifden de anlaşıldığı üzere artık hamur işlerinden uzak duruyoruz. Geleceğin Ata Demireri gibi olmak var deyip hamur işlerine mola verdim. Hayır Esprilerden dolayı değil, ehehe çok da tevazu sahibiyimdir, Beni esprili yapan hamur işleri değil di zaten:PP Tüm bloglardaki güzel tarifler ve muhteşem Kek Ye etkinliğinden sonra Ben ve Blogcu arkadaşlar yakında oduncuda tartılıcaz gibi gözüküyo.. Eğer o hale gelirsek zaten hep beraber Ayvayı yemiş oluruz...



Malzemesi:

Vanilyalı  veya damla sakızlı puding
3 ayva ve çekirdekleri
Toz şeker
Tarçın
Karanfil
Süt

Hazırlanışı:

Ayvalar kabukları soyulur ikiye bölünür içindeki çekirdekleri temizlenir ve çok derin olmayan bir kaba yerleştirilir. Çekirdeklerini atmayın pişerken tencerenin içine atarsanız ayvalarınız kırmızı renk alır. Toz şeker çok az su tarçın karanfil katılır ve ağır ateşte pişirilir. Ayrı bir tencerede vanilyalı puding hazırlanır. Ayvalar servis tabağına alınır ve üzerine puding dökülür. Görüldüğü üzere ucu açık bi tatlıdır. İster elmayla ister kabakla pişirilebilir. Üzerine  puding yerine kendinizin evde hazırlayacağı Örneğin tiramisu pudingi dökülebilir. En üstüne süslemek için ceviz, fındık ve yeşil fıstık dökülebilir.

Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here