Besamel Soslu Kabak Yemeği Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

16 Aralık 2013 Pazartesi

Besamel Soslu Kabak Yemeği Tarifi

Besamel Soslu Kabak Yemeği Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40 dk
MALZEMELER
1 Kg Kabak
200 gr Yagsiz Kiyma
1 Adet Sogan 3 Çorba Kasigi Margarin
2 Adet Domates

2 Dis Sarmisak
3 Dal Dereotu Tuz, Karabiber

Besamel Sos Malzemesi
1 Kahve Fincani Un
2 Çorba Kasigi Tereyagi 1.5 Su Bardagi Süt
1 Kahve Fincani Kasar Peyniri Rendesi Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Soganlari ince dograyin. Margarini tavada eritip soganlari pembelesinceye
kadar kavurun. Kiymayi ilave edin. Tuz ve karabiber serpip kiyma suyunu
çekinceye kadar pisirin.
Domateslerin kabuklarini soyup küçük küpler halinde sograyin. Ince
kiyilmis sarmisaklarla birlikte kiymaya ilave edin. Domatesler suyunu
çekinceye kadar pisirin.
Kabaklari temizleyip dörde bölün. Kaynar tuzlu suda haslayip süzün.
Haslanmis kabaklari firin kabina yerlestirin. Üzerine hazirladiginiz kiymali
harci yayin.
Baska bir kapta tereyagini eritip unu kavurun. Sütü azar azar ilave edip
karistirarak pisirin. Tuzunu ekleyin. Muhallebi kivamina gelince atesten
alin. Sosu kiymali harcin üzerine bosaltin. Rendelenmis kasar peyniri
serpin.

Önceden isitilmis 200 derece firinda kizarincaya kadar 15-20 dak. Pisirin. Dereotuyla süsleyip sicak servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here