Endülüs Usulü Kuskonmaz Yemek Tarifi
Mutfak: Süre: 40 dk
MALZEMELER
1/2 kg Taze veya Konserve Kuskonmaz
1 Dilim Bayat Ekmek 1/2 Demet Maydanoz
2 Dis Sarmisak
1 Kirmizi Dolmalik Biber 1/2 Çay Bardagi Zeytinyagi 1 Yemek Kasigi Üzüm Sirkesi
YAPILIŞ TARİFİ
Kuskonmazlarin saplarini ucundaki mor renkli kismin bittigi yerden baslayarak biçakla kaziyip temizleyin. Mor körpe uçlar suyun disinda kalacak sekilde su dolu bir tencereye yerlestirin. Çok az tuz ekleyip 20-25 dakika haslayin. Soguk suyun içinde bekletin.
Tencerede zeytinyagini isitin. Ince kiyilmis sarimsaklari zeytinyaginda kizartin. Ufalanmis ekmek içi ve kiyilmis maydanozu ekleyip kavurun. Ekmek içinin rengi sararinca sirkeyi ekleyip bir tasim kaynatin. Hazirladiginiz karisimi ince delikli bir süzgeçten geçirin ve tekrar tavaya alin. Haslanmis kuskonmazlari ilave edin. Tuz, karabiber ve ince kiyilmis kirmizi dolmalik biberi ekleyin. 5 dakika pisirip atesten alin. Soguyunca servis yapin.
Post Top Ad
Responsive Ads Here
16 Aralık 2013 Pazartesi
Anasayfa
sebze yemekleri
sebze yemekleri diyet
sebze yemekleri kalori
sebze yemeklerinin faydaları
sebzeli yemek tarifleri
Evde Endülüs Usulü Kuskonmaz Yemek Tarifi
Evde Endülüs Usulü Kuskonmaz Yemek Tarifi
Etiketler
# sebze yemekleri
# sebze yemekleri diyet
# sebze yemekleri kalori
# sebze yemeklerinin faydaları
# sebzeli yemek tarifleri
Share This
Kim? HikmetSütlüce
sebzeli yemek tarifleri
Etiketler:
sebze yemekleri,
sebze yemekleri diyet,
sebze yemekleri kalori,
sebze yemeklerinin faydaları,
sebzeli yemek tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Post Bottom Ad
Responsive Ads Here
Author Details
Merhaba! Ben Derya, Sofra Yemek Tarifleri blogunun yazarıyım. Blogumda hem geleneksel Türk mutfağından hem de modern tariflerle dolu içerikler paylaşıyorum. Herkese hitap eden pratik ve lezzetli yemek önerilerimle sofralarınıza ilham katmayı amaçlıyorum. Keyifli pişirmeler!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder