Evde Endülüs Usulü Kuskonmaz Yemek Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

16 Aralık 2013 Pazartesi

Evde Endülüs Usulü Kuskonmaz Yemek Tarifi

Endülüs Usulü Kuskonmaz Yemek Tarifi
Mutfak: Süre: 40 dk
MALZEMELER
1/2 kg Taze veya Konserve Kuskonmaz
1 Dilim Bayat Ekmek 1/2 Demet Maydanoz
2 Dis Sarmisak

1 Kirmizi Dolmalik Biber 1/2 Çay Bardagi Zeytinyagi 1 Yemek Kasigi Üzüm Sirkesi
YAPILIŞ TARİFİ
Kuskonmazlarin saplarini ucundaki mor renkli kismin bittigi yerden baslayarak biçakla kaziyip temizleyin. Mor körpe uçlar suyun disinda kalacak sekilde su dolu bir tencereye yerlestirin. Çok az tuz ekleyip 20-25 dakika haslayin. Soguk suyun içinde bekletin.

Tencerede zeytinyagini isitin. Ince kiyilmis sarimsaklari zeytinyaginda kizartin. Ufalanmis ekmek içi ve kiyilmis maydanozu ekleyip kavurun. Ekmek içinin rengi sararinca sirkeyi ekleyip bir tasim kaynatin. Hazirladiginiz karisimi ince delikli bir süzgeçten geçirin ve tekrar tavaya alin. Haslanmis kuskonmazlari ilave edin. Tuz, karabiber ve ince kiyilmis kirmizi dolmalik biberi ekleyin. 5 dakika pisirip atesten alin. Soguyunca servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here