Kaymakli Cevizli Kadayif Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

3 Haziran 2013 Pazartesi

Kaymakli Cevizli Kadayif Tarifi



Bugün de sizlere şerbetli tatlılardan biri olan kadayıfın evde kolay yapılış tarifini vermek istiyorum. 



Kaymaklı Cevizli Kadayıf yapmak için gerekli malzemeler:

1 kilo tel kadayıf

2 su bardağı çekilmiş ceviz içi (ya da 1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı)

1 çay bardağı sıvıyağ

Yarım paket kadar tereyağı

Kadayıf şerbetini yapmak için:

3 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon suyu

Kadayıf tatlısının üzerini süslemek için:

Bir küçük paket taze kaymak



Evde kaymaklı cevizli kadayıf nasıl yapılır – yapılışı:

Bir tencerede su ve şekeri karıştırıp kaynatın.  Kaynayınca limon suyunu ekleyip ateşten alın.  Soğumaya bırakın

Tereyağını eritin, sıvıyağ ile karıştırın.

Kadayıfı didikleyerek tellerini açın ve bir tepsiye yayın.

Yağ karışımı ile kadayıf tellerini mıncıklayarak iyice yağlayın.

Başka bir tepsiyi yağlayın ve kadayıfın yarısını bastıra bastıra tepsiye döşeyin.

Üzerine ceviz içini (ya da antep fıstığını) serpiştirin.

Kadayıfın kalan yarısını da cevizlerin üzerine serpin ve ellerinizle bastırarak düzgünce döşeyin.

160-180 derece önceden ısıtılmış fırında altlı üstlü kızartın. 

Kızarınca, kadayıf sıcakken üzerine soğumuş şerbeti dökün.

Servis ederken kare kare dilimlere bölüp, her bir dilimin üzerine bir çorba kaşığı kaymak ekleyin (isterseniz yine çekilmiş fıstık da serpiştirebilirsiniz)


Lezzet Ustaları Gürme Kadayıf Tatlısı Tarifleri Sizlerle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages