1 kilo koyun pirzolası
1 yemek kaşığı Vita
Biraz tuz ve biber.
1 yemek kaşığı domates salçası veya rendelenmiş iki büyük domates.
Pirzola Rostosu Tarifi:
Kasap tarafından hazırlanan pirzolaları birbirinden ayırmayıp. Bütün olarak alın. İki ucunu birbirine bağlayın. Pirzolaya taç şekli verin. Derin bir tencereye yağı, sulandırılmış salçayı veya rendelenmiş domatesleri koyun. Her ikisini de suyunu çekip sadece yağı ile kalıncaya kadar kaynatın. Sonra pirzolayı koyun. 1 bardak su ilâve edin. Et suyunu kısmen çekinceye kadar pişirin. Sonra az suyu ile birlikte tepsiye alın. Ara sıra kendi suyu ile ıslatarak orta hararetli fırında kızartın. Pişen pirzolanın şeklini hiç bozmadan servis tabağına alın. Ve resimde görüldüğü şekilde veya arzu ettiğiniz susuz pişirilmiş mevsim sebzeleri ile birlikte servis yapın.
Post Top Ad
Responsive Ads Here
3 Haziran 2013 Pazartesi
Pirzola Rostosu Tarifi
Etiketler
# Pirzola
# Rostosu
# tarifi
Share This
Kim? HikmetSütlüce
tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Post Bottom Ad
Responsive Ads Here
Author Details
Merhaba! Ben Derya, Sofra Yemek Tarifleri blogunun yazarıyım. Blogumda hem geleneksel Türk mutfağından hem de modern tariflerle dolu içerikler paylaşıyorum. Herkese hitap eden pratik ve lezzetli yemek önerilerimle sofralarınıza ilham katmayı amaçlıyorum. Keyifli pişirmeler!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder