GLAZÜR SOSLU KAKAOLU İRMİK TATLISI TARİFİM - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

11 Kasım 2014 Salı

GLAZÜR SOSLU KAKAOLU İRMİK TATLISI TARİFİM

GLAZÜR SOSLU KAKAOLU İRMİK TATLISI tarifim ile herkeze merhaba. Bu yazımda sizlere güne özel olarak pratik ve hızlı bir şekilde GLAZÜR SOSLU KAKAOLU İRMİK TATLISI nasıl yapılır anlatacağım. type='html'>

 GLAZÜR SOSLU KAKAOLU İRMİK TATLISI
Bana göre en kolay tatlıların başında gelir irmik tatlısı. Ve her türlü değişik süslemeye açıktır... Yalnızca şık bir kalıp bile kullanmanız yeterlidir...

·         MALZEMELER:

·          1 litre süt

·          7 yemek yemek kaşığı irmik

·          10 yemek kaşığı tepeleme toz şeker

·          2 çorba kaşığı kakao

·          1 paket vanilya

·          ÜZERİ İÇİN:1 paket glazür

·          YAPILIŞI:

·          Tenceremize süt, irmik ,şeker ve kakaoyu  koyup, orta hararetli ateşte karıştırarak koyulaşıp göz göz olana değin pişirelim.

·         Vanilyayı katalım.

·         Ben dikdörtgen bir  kalıp kullandım.

·         Kalıbı ıslatıp, tatlımızı dökelim. ( Borcam değilse kullanacağız kalıp streç film serip tatlıyı dökünüz.)

·         Tatlımız oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldıralım.

·         Soğuyan tatlımızı servis tabağına ters çevirelim.

·         Glazürü paketinin üzerinde yazan kullanma talimatına göre hazırlayalım ve tatlımızın üzerine dökelim.

·          NOT: Glazür sos kullanmak istemezseniz, üzerine ceviz- fındık- Hindistan cevizi veya çikolata sosu dökebilirsiniz.

·         NOT:Glazür sos, siyah ve beyaz çikolatanın erimiş halidir.


·         AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here