GLAZÜR SOSLU KAKAOLU İRMİK TATLISI
Bana göre en kolay tatlıların başında gelir irmik tatlısı. Ve her türlü değişik süslemeye açıktır... Yalnızca şık bir kalıp bile kullanmanız yeterlidir...
· MALZEMELER:
· 1 litre süt
· 7 yemek yemek kaşığı irmik
· 10 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
· 2 çorba kaşığı kakao
· 1 paket vanilya
· ÜZERİ İÇİN:1 paket glazür
· YAPILIŞI:
· Tenceremize süt, irmik ,şeker ve kakaoyu koyup, orta hararetli ateşte karıştırarak koyulaşıp göz göz olana değin pişirelim.
· Vanilyayı katalım.
· Ben dikdörtgen bir kalıp kullandım.
· Kalıbı ıslatıp, tatlımızı dökelim. ( Borcam değilse kullanacağız kalıp streç film serip tatlıyı dökünüz.)
· Tatlımız oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldıralım.
· Soğuyan tatlımızı servis tabağına ters çevirelim.
· Glazürü paketinin üzerinde yazan kullanma talimatına göre hazırlayalım ve tatlımızın üzerine dökelim.
· NOT: Glazür sos kullanmak istemezseniz, üzerine ceviz- fındık- Hindistan cevizi veya çikolata sosu dökebilirsiniz.
· NOT:Glazür sos, siyah ve beyaz çikolatanın erimiş halidir.
· AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder