Oktay Usta Sütlü Portakal Tatlısı tarifi ve yapılışı.
Sütlü Portakal Tatlisi |
Sütlü portakal tatlısı nasıl yapılır?
Malzemeler
1lt. süt2 su b. portakal suyu ve kabuğu1 limon suyu1.5 su b. tozşeker5 çorba k. mısır nişastası1 p. kakaolu bisküvisüslemek için:yeşil fıstıkhindistan cevizi
Oktay Usta Sütlü Portakal Tatlısı yapılışı için;
Süt tencereye alınır.üzerine şeker, nişasta ,portakal suyu ve kabuğunun rendesi eklenir.limon suyu da ileve edilerek karıştırarak pişirilir.fırın kabına bisküvilerin yarısı dizilir.üzerine pişen muhallebinin yarısı dökülür.daha sonra tekrar bisküvi dizilir.en son kalan muhallebi dökülerek üzeri hindistan cevizi ve yeşil fıstık ile süslenerek 1 gece buzdolabında bekletilir.Bir önceki yazımız olan Vişneli İrmik Tatlısı başlıklı makalemizde oktay usta vişneli irmik tatlısı, vişneli irmik tatlı tarifleri ve vişneli irmik tatlısı tarifi hakkında bilgiler verilmektedir.
Videolu Oktay Usta Sütlü Portakal Tatlısı Tarifimiz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder