2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 fincan sıvıyağ
2 yumurta
2 tatlı kaşığı maya
3.5 su bardağı un
Tuz
İç malzemeleri
Yarım kilo mantar
1 soğan
1 sivri biber
Tuz karabiber
Kırmızı acı biber
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı
Su,süt,sıvıyağ,iki yumurta,maya,tuz ve un ile boza kıvamında akıcı bir hamur elde edelim.10 dakika dinlendirelim.Kızgın teflonda her defasında kepçe ölçüsünde malzemeyi hamur bitene kadar pişirelim.Çorba kepçesi ölçüsüyle 20 tane çıkıyor.Ayrıca tavada ince doğradığımız soğan,mantar ve biberleri yağda kavurup baharatlıyoruz.Hazırladığı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder