İftar Menüsü Mantar Cizlatma Tarifimiz 2014 - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

25 Haziran 2014 Çarşamba

İftar Menüsü Mantar Cizlatma Tarifimiz 2014

Mantar Cizlatma Tarifimiz 2014 iftar menülerinin olmazsa olmazı.

2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 fincan sıvıyağ
2 yumurta
2 tatlı kaşığı maya
3.5 su bardağı un
Tuz

İç malzemeleri

Yarım kilo mantar
1 soğan
1 sivri biber
Tuz karabiber
Kırmızı acı biber
Yarım çay bardağı sıvıyağ



Hazırlanışı
Su,süt,sıvıyağ,iki yumurta,maya,tuz ve un ile boza kıvamında akıcı bir hamur elde edelim.10 dakika dinlendirelim.Kızgın teflonda her defasında kepçe ölçüsünde malzemeyi hamur bitene kadar pişirelim.Çorba kepçesi ölçüsüyle 20 tane çıkıyor.Ayrıca tavada ince doğradığımız soğan,mantar ve biberleri yağda kavurup baharatlıyoruz.Hazırladığımız cızlatmaların içine mantarlı harçtan koyup kare şeklinde kapatıyoruz.Galete ununa buladığımız ve üzerlerine kaşar koyduğumuz kreplerimizi fırın tepsisine dizip kaşarlar eriyinceye kadar fırınlıyoruz.Sıcak sıcak servise sunuyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here