Zeytinyagli Enginar - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

6 Mayıs 2014 Salı

Zeytinyagli Enginar

Pratik kolay yemek Zeytinyağlı Enginar, yapımını çok kolay bir şekilde sizler için tarif edeceğiz.


Diyet için de tavsiye ederiz. Kalorisi oldukça düşüktür.








6 kişiliktir.
MALZEMELER:



  • 6 adet taze, iyi temizlenmiş enginar 

  • 2 adet orta boy havuç

  • 1 konserve bezelye

  • 5 adet orta boy soğan veya 8 adet arpacıksoğanı

  • 200 ml zeytinyağı

  • 6 adet küp şeker

  • Yeterli Dereotu

  • 2 adet limon



HAZIRLANIŞI:



  • Enginarlar yıkandıktan sonra 3 - 4 dk limonlu suda bekletilir. 

  • Havuçlar sertliği kaybolmayacağı şekilde kaynatılır, pişirilir. Akebinden küp küp doğranır.

  • Bezelyelerle karışım yapılır.

  • Soğanlar yeterli incelikte doğranır.

  • Düz tavaya konulur.

  • Enginarların içine daha önceden doğranmış soğan, havuç , bezelye karışımı, küp şeker eşit şekilde enginarların üzerine konulur.

  • Az tuz ilavesi tavsiye edilir. 


Zeytin yağı ve 1 adet limonun suyu iyice karıştırılır. Tavadaki azır hale getirilmiş enginarların üzerine sos gibi dökülür. 1.5 su bardağını geçmeyecek şekilde su ilvesi edilir. 25 dk orta kısıklıktaki ateşte pişirilir. Soğuması beklenir. Üzerine görsel ve damaksal haz için dereotu konulur. Servis edilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here