Süslü Çin Pilavı (Pirinç Salatası) Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

13 Mayıs 2014 Salı

Süslü Çin Pilavı (Pirinç Salatası) Tarifi



Bu güzel günde de nasibimize bir salata var sırada. Çinlilerin bu salatadan haberleri var mıdır, severek yiyorlar mıdır?  Yoksa bu ad onlara pirinçten dolayı mı yakıştırılmıştır bilemiyorum ama, bildiğim bir şey varsa; özellikle hanımlar tarafından çok rağbet gören ve çok sevilen bir salata çeşidi olduğu :)

Malzemeler:

- 2 su bardağı beyaz pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 adet iri boy havuç
- 2 adet közlenmiş kırmızı biber
- 5-6 adet salatalık turşusu
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- yarım demet taze soğan
- yarım demet maydanoz
- yarım demet dereotu
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- tuz


Yapılışı: Pirinç, yayvan bir tepsiye alınarak üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpilir. Üzerini geçecek kadar sıcak su eklenerek pirincin hafif şişmesi sağlanır. Pirinçler su içerisinde beklerken havuçlar rendenin ince tarafında rendelenir, turşular, taze soğanlar  ve közlenmiş biberler minik parçalar halinde doğranır. Maydanoz ve dereotu da ince ince kıyılarak mısırlar ile birlikte doğranan diğer malzemelere katılır.  Limon suyu ve zeytinyağı da karışıma yedirilerek bir kenarda bekletilir. Pirinçlerin üzerine döktüğümüz sıcak su tamamen soğuduğunda pirinçler yıkanarak suyu iyice süzdürülür. Ardından pirinçlerin üzerine yaklaşık 3 su bardağı kadar sıcak su eklenerek (aynı pilav yapar gibi, ancak yağsız) pişirilir. Pilav suyunu çektiğinde ocağın altı kapatılır ve 20 dakika kadar demlenmeye bırakılır.   Bu sürenin sonunda hazırda bekletilen karışım üzerine dökülerek, pirinçleri kırmamaya özen göstererk karıştırılır ve soğuk olarak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here