Gönen'den bir sürü peynir ve türevlerini satın alıp geldim, bunların içinde "kelle loru" adıyla satılan ve tadı kaymağa benzeyen, tuzsuz lor peyniri de var. Ee tabi malzeme bol olduğu için "hadi bir de şunu deneyeyim, bunu da yapmak lazım" düşünceleri beni kovalayıp duruyor. Lor kavurması evvel ezel çok sevdiğim, hatta ilk aşerdiğim aperatiftir (bunca yemek içerisinden lor kavurması? :)
Malzemeler:
- 250 gr. lor peyniri
- 2 adet sivri biber
- 2 adet çarliston biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- arzu edilirse 5-6 dal maydanoz
Yapılışı: Biberler iyice yıkanıp çekirdek yatakları çıkarılarak doğranır ve yağda pörsüyene kadar kavrulur. Salça ilave edildikten sonra da bir süre karıştırılır ve üzerine lor peynir ilave edilir. Karışım, lorun her tarafı salçanın rengini alana kadar tekrar karıştırılır ve ateşten indirilir.
Türk Mutfağının En lezzetli resimli yemek tarifleri ile bayanlar evlerinde damak tadlarına hitap eden, türk ve dünya mutfağından seçme kolay tarifler ile yemek pişirmenin püf noktaları tümü ile sizler için sitemiz sofra yemek tarifleri olarak paylaşıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder