Uzun zamandır kahvaltılık tarifleri atladığımı fark ettim, bu hiç kahvaltıya yapılır mı? Ne demişler "Kahvaltıyı kendine ayır, öğle yemeğini dostunla paylaş, akşam yemeğini düşmanına ver." Bazen azıcık akşam yemeğini de kendime ayırsam da kahvaltı her zaman benim baştacım. Ama krem peynirli krep sadece kahvaltı için değil, 5 çayı masalarına, hafif atıştırmalık sofralara da çok yakışıyor hemen söyleyeyim..
Malzemeler:
- 2 kahve fincanı un
- 1 su bardağı süt
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 kahve fincanı sıvı yağ
- sürülebilir beyaz peynir
- arzuya göre dereotu
Yapılışı: Öncelikle krep hazırlamak için; yumurtalar kırılarak güzelce çırpılır. Önce süt, daha sonra tuz ve un da katılarak hiç topak kalmayacak şekilde karıştırılır. Küçük boy bir tavaya çok az sıvı yağ dökerek orta hararetli ateş üzerine konulur. (Hatta yağı yumurta sürme fırçasıyla da sürebilirsiniz, ne kadar az yağ olursa o kadar hafif oluyor.) Tavanın dip kısmı tamamen örtülerek yuvarlak bir şekil alacak şekilde sıvı karışımdan dökülür. Tavayı salladığınızda krep hareket ediyorsa, yani artık tavaya yapışmıyorsa diğer tarafı çevrilir. Üzeri hafifçe kahverengi olana kadar aynı işlem tekrarlanır. Bu ölçülerdençıkan 7-8 adet krebin her birinin üzeri sürülebilir beyaz peynir ile sıvanarak rulo yapılır. Hazırlanan krep ruloları ikişer parma eninde kesilerek kürdan ile sabitlenir. Minik lokmalık atıştırmalık olarak servis edilir.
Türk Mutfağının En lezzetli resimli yemek tarifleri ile bayanlar evlerinde damak tadlarına hitap eden, türk ve dünya mutfağından seçme kolay tarifler ile yemek pişirmenin püf noktaları tümü ile sizler için sitemiz sofra yemek tarifleri olarak paylaşıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder