8-9 kişiliktir.
MALZEMELER:
- 1 su barağı arpa şehriye
- 200 gr yoğurt
- 2 yemek k. un
- 1 adet orta boy yumurtanın sarısı
- 1 lt tavuk suyu veyahut sadece su da olabilir
- 1 çay k. tuz
- ½ çay k. karabiber
- 2 yemek k. tereyağı
YAPILIŞI:
Yeterli büyüklükteki tencerenin içerisinde un, yoğurd ve de yumurtanın sarısını karıştırıp güzelce çırpalım. Suyu tencereye yavaş yavaş döküp tekrar karıştıralım. Arpa şehriyeden 2 yemek k. ayırıp tencerenin içeresine dökelim. 25 dakika kaynamasını bekleken ara ara karıştıralım orta harlı ateşte. Ayırdığınız şehriyeleri tereyağı ile kavuralım. Hazır olana çarbayı bir kaseye koyup servis ederken altta resmi gördüğünüz şekilde yapılmış tereyağı ile kavrulmuş şehriyeleri kasenin üzerine estetikçe koyalım. Bunu her kase için yapalım. Artık servise tamamiyle hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder