Arpa Asi Corbasi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

9 Mayıs 2014 Cuma

Arpa Asi Corbasi

Pratil ve kolay Arpa Aşı Çorbası, her evde bulunan malzemeler ile muhteşem bir çorba yapmaya ne dersiniz. İstanbul'un en meşhur çorba ustası Sayın Ekrem Galip Bey ile buluşup bu çorbanın daha iyi nasıl yapıldığını sizler için öğrendik.


8-9 kişiliktir.
MALZEMELER:



  • 1 su barağı arpa şehriye

  • 200 gr yoğurt

  • 2 yemek k. un

  • 1 adet orta boy yumurtanın sarısı

  • 1 lt tavuk suyu veyahut sadece su da olabilir

  • 1 çay k. tuz

  • ½ çay k. karabiber

  • 2 yemek k. tereyağı




YAPILIŞI:

Yeterli büyüklükteki tencerenin içerisinde un, yoğurd ve de yumurtanın sarısını karıştırıp güzelce çırpalım. Suyu tencereye yavaş yavaş döküp tekrar karıştıralım. Arpa şehriyeden 2 yemek k. ayırıp tencerenin içeresine dökelim. 25 dakika kaynamasını bekleken ara ara karıştıralım orta harlı ateşte. Ayırdığınız şehriyeleri tereyağı ile kavuralım. Hazır olana çarbayı bir kaseye koyup servis ederken altta resmi gördüğünüz şekilde yapılmış tereyağı ile kavrulmuş şehriyeleri kasenin üzerine estetikçe koyalım. Bunu her kase için yapalım. Artık servise tamamiyle hazır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here