Farki Sarımsak Tadi KISIR İşte Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

14 Mayıs 2014 Çarşamba

Farki Sarımsak Tadi KISIR İşte Tarifi

type='html'>

 

Eğer küçücük sarımsak dişlerinin bir kısıra ne katacağı hakkında bir fikir yürütemiyorsanız, çabucak yapıp denemenizi tavsiye ederim. Kaşık kaşık yenen lezzet patlaması kısır tarifi ancak böyle anlayabilirsiniz :) Özlem'ciğim sana da, bu yeni lezzeti kazandırıdğın için çok teşekkür ederim, minik Peyker çabucak, sağlıkla büyüsün inşallah :)

Malzemeler:

- 2 su bardağı köftelik ince bulgur

- 1 demet taze soğan

- 3-4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı sıcak su
- 7-8 dal taze nane
- yarım demet maydanoz
- 5-6 adet kornişon turşu
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 adet limon
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- tuz, kırmızı pul biber, karabiber



Hazırlanışı: Köftelik bulgur, büyük yayvan bir kaba alınarak üzerine tercih ettiğiniz miktarda tuz serpilir. Sıcak su bulguru ıslatacak, ancak üzerini çok geçmeyecek şekilde üzerine dökülerek bulgur şişmeye bırakılır. (yaklaşık 40 dakika kadar) Ayrı bir tavada domates ve biber salçası zeytinyağında kavrulduktan sonra içerisine dövülmüş sarımsaklar da ilave edilerek bir-iki kere daha çevrilir ve ocağın altı kapatılır. Taze soğan, taze nane, maydanoz ve turşu  ince ince doğranarak bulgura eklenir. Son olarak salçalı karışım, ince doğranmış yeşillikler, baharatlar, limonsuyu ve nar ekşisi de bulgura eklenerek iyice harmanlanır. Biraz dinlenmiş olarak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here