Bizde dün akşam mantar çorbası ve zeytinyağlı pazı sarması vardı. Pazı en sevdiğim sebzelerden biridir. Her yeşe yakışıyor bu sebze. Pazıdan yeterince yararlanmıyoruz diye düşünüyorum Siz ne dersiniz ?
Leziz bir zeytinyağlı dolma yapmak için şunlara dikkat etmeniz gerekir :
1) İçinde bol nane ve yeni bahar olacak. Yeni bahar ve nane zeytinyağlı dolmanın olmazsa olmazları.
2) Aynı pirinç pilavı yapar gibi, pirinç miktarının 1.5 katı kadar su dolmaya konur. Dolmalar tamamen suyunu çekene kadar pişirilir. Suyu fazla konan ve sulu kalan dolma güzel olmaz.
3)Ne yazık ki yağı bol olacak . Yaklaşık 1 çay bardağı zeytinyağı konacak.
Pazı sarması:
Malzemeler:
- 1 demet pazı
- 1 büyük soğan veya 2 orta boy soğan
- 1 kase pirinç
- 2 adet kesme şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü , 1 yemek kaşığı çam fıstığı
- 1 yemek kaşığı yeni bahar, 2 yemek kaşığı nane
- 1/4 demet maydanoz ve 1 domatesin rendesi
- 1 çay bardağı zeytinyağı ve konan pirincin 1.5 katı su ve ayrıca bir bardak su
- Pirinçleri yıkayıp en az 20 dakika ılık suda bekletin.
- İçi için soğanları yemeklik doğrayıp, zeytinyağında öldürün. İçine çam fıstıklarını da atıp kavurun. İçine pirinçleri de atın ve kavurun. 1 bardak suyuda ve kuş üzümlerini de ekleyip pirinçleri suyunu çekene kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra nane, doğranmış maydanoz ve yeni bahar ekleyip karıştırın.
- Pazıları sıcak suyu batırıp çıkarın. Sıcak suda bekletirseniz erirler. Saracak büyüklüklerden kesip içlerini koyup, bildiğimiz yaprak sarma gibi sarın.
- Üzerine zeytinyağını ve suyunu koyup, suyunu çekene kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder