Zeytinyağli Kabak ve Karnabar - Meze Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

24 Şubat 2014 Pazartesi

Zeytinyağli Kabak ve Karnabar - Meze Tarifi



Benim gibi zeytinyağlılara bayılıyorsanız bu tarif tam sizlik. Bunu istediğiniz sebze ile kombine edip yapabilirsiniz. Bu seferki kabak ve karnabahar.  Pevinimin ellerine sağlık.

Malzemeler :


  • 1 küçük karnabahar yada yarım karnabahar

  • 3-4 tane kabak

  • 3 tane havuç

  • 2 demet taze soğan

  • 1'er demet maydanoz ve dereotu

  • üstüne mısır

  • Sos için zeytinyağı + limon + narekşisi
Yapılışı:

Karnabaharı dal dal ayırıp kaba alın. Üstüne soyma bıçağının arkası ile kazılmış, verev kesilmiş ve buharda pişmiş kabakları ilave edin. Havuçları da uzun uzun kesip haşlayıp ilave edin. Üstüne soğanı, maydanoz ve dereotunu ince ince kesip döşeyin. Üstünü mısır ile süsleyin. Sosunu döküp servis edin.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here