Zeytinyağli Ispanak Yemeği - Leziz Yemekler - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

24 Şubat 2014 Pazartesi

Zeytinyağli Ispanak Yemeği - Leziz Yemekler




Ispanak yemeğini sap kısımlarından yapınca yemek süper oluyor arkadaşlar. Ben zaten yaprakları hep börek gibi şeyler için ayırır, yemeği saptan yaparım. Deneyin , yanılmayacaksınız.



Malzemeler:


  • 1 kilo ıspanağın sap kısımları, biraz da yapraklarından tabii

  • 1 büyük soğan, 1 büyük havuç

  • 1 yemek kaşığı salça, 3 diş sarımsak, 2 adet kesme şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, sıvı yağ ve zeytin yağı

  • 1 avuç pirinç

Yapılışı



  1. 1 büyük soğanı yemeklik , havucu da halka halka doğrayıp sıvı yağda az kavuruyoruz. Sarımsakları da ince ince doğruyoruz.

  2. Salçayı katıp kavurmaya devam ediyoruz. Ispanağın saplarınıda doğrayıp yemeğe katıyoruz. 3-4 dakika kadar çevirdikten sonra yaprakları da katıyoruz.

  3. Üstüne çok az geçecek kadar su katıp , pirinçleri, şekeri , tuzu da atıyoruz ve suyunu iyice çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Altını kapatınca 1 yemek kaşığı zeytinyağını üstüne döküp karıştırıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here