Evetttt bir zeytinyağlı yemek daha. Bizim ailede en çok babamız sever. Bizde soframızdan eksik etmeyiz tabii ki.
Malzemeler:
- 1 kilo bakla
- 1 büyük soğan
- 1 tatlı kaşığı un, 3 adet kesme şeker, 3 diş sarımsak
- 1/2 demet dereotu, tuz, 2 kaşık zeytinyağı
- Baklaları yıkayın ve uçlarını koparıp istediğiniz büyüklükte 2'ye yada 3'e ayırın.
- Soğanı yemeklik, sarımsağı ince ince doğrayın.
- Zeytinyağı ve dereotu hariç tüm malzemeyi tencere koyun. Üstüne geçecek kadarda su ilave edin.
- 1 kasede 1 tatlı kaşığı unu sulandırıp yemeğe katın.
- Yemeğin inmesine yakın dereotunu ince ince doğrayp katın.
- Yemeğin altını kapattıktan ve çok hafif soğuduktan sonra zeytinyağını katın ve mutlaka sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder