Soracaksınız tabii ki tam olarak lahana sarması gibi oldu mu diye ? Tabii ki tam olarak onun verdiği tadı vermedi. Ondan bir gömlek aşağıda oldu. Ama yine de güzel oldu. En önemlisi de pratik oldu.
Malzemeler:
- Lahana sarması yapmak amaçlı ayrılmış lahana yaprakları (15 adet civarı)
- 1 büyük soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet kesme şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü , 1 yemek kaşığı çam fıstığı
- 1 yemek kaşığı yeni bahar, 2 yemek kaşığı nane
- 1/4 demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 bardak su
Yapılışı:
- Pirinçleri yıkayıp 20 dakika ılık suda bekletin.
- Soğanları yemeklik doğrayıp , zeytinyağında öldürün. İçine çam fıstıklarını da atıp kavurun.
- Lahanaları 1 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.
- İçine pirinci ve lahanaları atın ve karıştırmaya devam edin.
- 3 bardak suyu ve kuş üzümleri dahil tüm baharatları ve maydanozu ilave edin.
- Suyunu çekince yani 10 dakika içinde pişmiş demektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder