Kolay Zeytinyağli Lahana Domasi Nasil Yapilir İzle - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

24 Şubat 2014 Pazartesi

Kolay Zeytinyağli Lahana Domasi Nasil Yapilir İzle

Babam zeytinyağlı sarmalara ambalajlı pilav der :)) Ben de bu amaçla lahana sarmayı ambalajından çıkardım ve ambalajı da içine kattım :))
Soracaksınız tabii ki tam olarak lahana sarması gibi oldu mu diye ? Tabii ki tam olarak onun verdiği tadı vermedi. Ondan bir gömlek aşağıda oldu. Ama yine de güzel oldu. En önemlisi de pratik oldu.

Malzemeler:


  • Lahana sarması yapmak amaçlı ayrılmış lahana yaprakları (15 adet civarı)

  • 1 büyük soğan

  • 2 su bardağı pirinç

  • 2 adet kesme şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz

  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü , 1 yemek kaşığı çam fıstığı

  • 1 yemek kaşığı yeni bahar, 2 yemek kaşığı nane

  • 1/4 demet maydanoz

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 bardak su

Yapılışı:



  1. Pirinçleri yıkayıp 20 dakika ılık suda bekletin.

  2. Soğanları yemeklik doğrayıp , zeytinyağında öldürün. İçine çam fıstıklarını da atıp kavurun.

  3. Lahanaları 1 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.

  4. İçine pirinci ve lahanaları atın ve karıştırmaya devam edin.

  5. 3 bardak suyu ve kuş üzümleri dahil tüm baharatları ve maydanozu ilave edin.

  6. Suyunu çekince yani 10 dakika içinde pişmiş demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here