Sizlere yepyeni hayalinizdeki zeytin yağlı yemek tarifleri ile artık bir tık ötenizdeyiz. Şimdi size pratik zeytinyağlı barbunya tarifi sunuyoruz ve yemek pişirmenin püf noktaları ile leziz yemekleri artık yapmak çok kolay.
Yazları en sevdiklerimdendir barbunya. Yanına çoban salatayla çok güzel oluyor. Hoş yazları soğuk yenen herşeyi çok seviyorum sanırım :)) Tarifi çok klasik, herkesin kendine göre bir zeytinyağlı tarifi vardır. Bu da benim ki:
Malzemeler:
1 kg barbunya
3-4 adet yumuşamış domates (soyulmuş, küp küp doğranmış)
1-2 adet orta boy soğan (soyulup, küp küp doğranmış)
2 adet havuç (küp küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı(silme) biber salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağ
2 küp şeker
Tuz
Karabiber
Barbunyaların kabuklarını ayıklayıp güzelce yıkayın. Tencereye zeytinyağını alıp kızdırın. Soğanları içine atıp pembeleşinceye kadar kavurun. Havuçları ve barbunyaları atıp 2-3 dakika kavurun. Domatesleri ekleyin. Tuzunu, karabiberini ve şekerini ekleyin. Bir kase ılık suda salçayı eritip yemeğe dökün. 2-3 su bardağı daha ılık su ekleyin. (Barbunyaların yumuşamasına göre) Kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Üzerine taze kıyılmış maydanoz çok yakışıyor.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder