Tam bir yaz yemeği. Biz çok severek yeriz . Eminim siz de çok seviyorsunuz. Şimdiden afiyet şekerler olsun.
Şakşukayı patlıcan kızartmadan sadece biberle de yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 2 adet tophane patlıcanı
- yaklaşık yarım kilo biber
- 2 adet büyük domates
- zeytinyağı, tuz
- Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda bekletiyosunuz. Sonrasında sıvıyağda kızartıyorsunuz
- Biberleri ve domatesleri de küp küp doğrayıp, tencereye atıyorsunuz. Üstüne tuz ve zeytinyağı ekleyip kısık ateşte pişiriyorsunuz. Su yok, domatesin suyunda pişiriyoruz.
- Domatesler ve biberler yumuşayınca (pişince) içine kızarttığınız patlıcanları atıyorsunuz. 2-3 dakika kaynatıp altını kapatıyorsunuz.
- Sarımsaklı yoğutla servis ediyorsunuz. Mımmm harika valla
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder