Pratik lezzetli aperatif tarifleri, aşçılar ile ev hanımları tarafından hazırlanmış resimli aperafir yemek tarifleri ve mutfak sırları ile yapılışları videolu anlatımlarım ile sizler için kaçırılmayacak paylaşımlar sunuyorum.
Bu pratik ikramlarla Keyifli arkadaşımızın düzenlediği "Porselen Demlik Çay Saati 24" etkinliğine katılıyor, kendisine sevgiler gönderiyorum.
Fırında Közlenmiş Patates
Malzemeler :
8 adet büyük boy patates
1 kase süzme yoğurt
3 yemek kaşığı krem peynir
2 adet yeşil soğan
1 adet kırmızı biber
1 diş ezilmiş sarımsak
Tuz-karabiber
Yapılışı :
Patatesler yıkanıp alüminyum folyoya sarılır. 180 derece fırında ortalama 1 saat kadar pişirilir. Pişen patatesler soğuması için 10-15 dakika bekletilir. Süzme yoğurt biraz çırpılıp, krem peynir eklenir. Ezilmiş sarımsaklar karıştırılır. Küçük küçük doğranmış yeşil soğan ve kırmızı biber ilave edilir. Tuz ve karabiberi ayarlanıp, karıştırılır. Soğuyan patatesler ortasından boylamasına ayırmadan kesilir, yanlarından hafifçe sıkarak çiçek gibi açılması sağlanır. Ortasına 1-2 Kaşık yoğurtlu sostan dökülür.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
8 adet büyük boy patates
1 kase süzme yoğurt
3 yemek kaşığı krem peynir
2 adet yeşil soğan
1 adet kırmızı biber
1 diş ezilmiş sarımsak
Tuz-karabiber
Yapılışı :
Patatesler yıkanıp alüminyum folyoya sarılır. 180 derece fırında ortalama 1 saat kadar pişirilir. Pişen patatesler soğuması için 10-15 dakika bekletilir. Süzme yoğurt biraz çırpılıp, krem peynir eklenir. Ezilmiş sarımsaklar karıştırılır. Küçük küçük doğranmış yeşil soğan ve kırmızı biber ilave edilir. Tuz ve karabiberi ayarlanıp, karıştırılır. Soğuyan patatesler ortasından boylamasına ayırmadan kesilir, yanlarından hafifçe sıkarak çiçek gibi açılması sağlanır. Ortasına 1-2 Kaşık yoğurtlu sostan dökülür.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder