Mayali Hamur Kizartmasi (Pişi) Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

7 Şubat 2014 Cuma

Mayali Hamur Kizartmasi (Pişi) Tarifi

İnternet ortamında ev hanımları tarafından en çok aranan ve tavsiye edilen hamurişi tarifleri sitesi olarak sizlere her gün farklı ev yemek tarifleri ile muhteşem paylaşımlar sunmaya devam ediyoruz.






Malzemeler :
4,5 su bardağı un
1 paket (11 gr.) instant maya ya da 1 yemek kaşığı kuru maya
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için;
bol sıvı yağ

Yapılışı :
Un, tuz ve maya yoğurma kabına alınıp karıştırılır ve ortası havuz şeklinde açılır, ılık su ilave edilerek yumuşak bir hamur yoğrulur. Üzeri örtülerek hamur iki katı oluncaya kadar mayalandırılır. Eller hafifçe yağa batırılıp hamurdan istenilen büyüklükte parçalar kopartılıp avuç içinde açılır ve kızgın yağda arkalı-önlü kızartılır. Fazla yağı kağıt havlu ile alınıp servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here