İç Baklali Enginar - Zeytinyağli Meze Tarifim - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

24 Şubat 2014 Pazartesi

İç Baklali Enginar - Zeytinyağli Meze Tarifim

Oğlum yok ya birikmiş yemek tariflerini döktüreyim dedim. Bu gün günlerden cuma ama biraz önce yazdığım yazıda perşembe çıktı. Hayırdır inşallah. Bizim bilgisayar günleri bir gün geriden takip ediyor galiba. :))


Malzemeler:


  • 5 adet enginar

  • 250-300 gr. iç bakla (ayıklanmış)

  • 4 diş sarımsak

  • 1 adet soğan

  • yarım limon

  • süslemek için maydanoz ya da dereotu

Yapılışı:



  1. Yayvan bir tencerede ince ince doğranmış soğanı ve sarımsağı hafifçe bayıltın. İçine iç baklaları da koyup 2-3 dakika çevirin. Üstlerine enginarları dizip 2 bardak su ve yarım limon da ekleyip enginarlar ve iç baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

  2. Servis yaparkan içbaklaları enginarların içlerine doldurun. İnce ince doğradığınız dereotu veya maydanozla servis yapın. Aslında dereotu daha çok yakışıyor ama benim evde maydanoz vardı o anda.:((

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here