Evde Zeytinyağli Bamya Tarifi - Sofra Yemek - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

4 Şubat 2014 Salı

Evde Zeytinyağli Bamya Tarifi - Sofra Yemek

Bugün sizlere yepyeni hayalinizdeki zeytinyağlı tarifleri ile artık bir tık ötenizdeyiz. Şimdi size pratik zeytinyağlı bamya tarifi sunuyoruz ve yemek pişirmenin püf noktaları ile leziz yemekleri artık yapmak çok kolay.



Malzemeler:



  • 1 kilo bamya

  • 3 adet iri boy domates

  • 2 adet iri boy soğan

  • 1 çay bardağı zeytinyağı

  • 3 su bardağı kaynar su

  • 1 limon suyu

  • Tuz


Yapılışı:



  • Bamyanın üst kısmındaki kısmı huni şeklinde soyup ayıklayın.

  • Bamyayı yıkamadan bir kenarda bekletin.

  • Tencerede yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında 2-3 dk kavurun.

  • Kabuğu soyulup küçük doğranmış domatesi ve tuzu ekleyip domatesler ezilene kadar orta ateşte pişirin.

  • Bamyayı yıkayıp tencereye koyup üzerine hemen limon suyunu gezdirin

  • 1-2 defa karıştırıp tencerenin ağzını kapatın.

  • 5-10 dk sonra kaynar suyu ekleyip, fazla karıştırmadan bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

  • Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here