Ev Yapimi Cevizli Kömeç Tarifi 2014 - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

4 Şubat 2014 Salı

demo-image

Ev Yapimi Cevizli Kömeç Tarifi 2014

Responsive Ads Here

İnternet ortamında ev hanımları tarafından en çok aranan ve tavsiye edilen yemek tarifleri sitesi olarak sizlere her gün farklı ev yemek tarifleri ile muhteşem paylaşımlar sunmaya devam ediyoruz.



                            
DSC00163


DSC00163+-+Kopya


Güzel memleketim Zonguldak'a ait "Cövüzlü Kömeç" tarifi, umarım deneyip beğenirsiniz.


Malzemeler
1 paket yaş maya ya da instant maya
 1/2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tozşeker
1/2 su bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 tatlı kaşığı tuz
 aldığı kadar un

Arasına;
1/2 su bardağı sıvı yağ
300 gr. çekilmiş ceviz

Üzerine;
1 yumurta sarısı
susam, haşhaş

Yapılışı :
   Ilık suya yaş maya ve toz şeker koyulur, karıştırılır. Bir kaba un, 1/2 çay bardağı sıvıyağ, süt, tuz ve kabaran maya alınıp yoğurulur. Yumuşak bir hamur elde edilir. Sıcak bir yerde yarım saat kadar bekletilir. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır olabildiğince ince açılır.


DSC00124
 Üzerine sıvıyağ sürüp ceviz serpilir. Bütün hamur bu şekilde yapılıp üst üste koyulur.
DSC00125
 En üstteki hamur yağlanır ve hamurun ortasından delik açılıp içten dışa doğru kıvrılır.

DSC00127

Sonra kol böreği şeklinde kendi etrafına dolanıp yağlanmış tepsiye koyulur.

DSC00154
 Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam döküldükten sonra önceden ısıtılmış 100 derecelik fırında 15-20 dakika pişirilip sonra fırın ısısı 170 dereceye çıkartılıp üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *