Ev Yapimi Üç Renk Böreği Tarifi - Sofra Yemek - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

1 Şubat 2014 Cumartesi

Ev Yapimi Üç Renk Böreği Tarifi - Sofra Yemek

Bugün sizlere yepyeni börek tarifleri ile artık bir tık ötenizdeyiz. Şimdi size pratik 3 renk börek tarifi sunuyoruz ve yemek pişirmenin püf noktaları ile leziz yemekleri artık yapmak çok kolay.






Malzemeler

3 Hazır Yufka
3 Tavuk Göğsü
1/2 kg. Havuç
1/2 kg. Pazı Yaprağı
1 Orta Boy Soğan
1 Yumurta
125 gr. Tereyağı (veya yumuşak margarin)
Tuz, Karabiber

Hazırlanışı

Tavuk etlerinı haşlayıp ince ince didikleyin. Soğanı ince rendeleyip doğranmış, yıkanmış pazı yaprakları ile az yağda kavurun. Havucu haşlayıp püre haline getirin. Fırını orta derecede ısıtın ve fırın tepsinizi yağlayıp hazırlayın. Yağınızı eritip yufkaları ıslatmak üzere içine yeteri kadar su ilave edin. Birinci yufkayı yayın, su-yağ karışımı ile ıslatın, üzerine pazıyı yayın. Sonra ikinci yufkayı aynı şekilde ıslatın, üzerine havucu yayın. Üzerine üçüncü yufkayı serin. Onun üzerine de tavuklu harcı yerleştirin. En üstü yufka ile kapatıp böreğinizi yuvarlak olarak fırına yerleştirin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün, arzuya göre susam ya da çörekotu serpin. 30-35 dakika kızartın.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here