Daha önce Elmalı Tart tarifi yayınlamadığıma inanamıyorum. Aslında pek severim elmalı lezzetleri ve pek de sık yaparım. Gerçi bu ara pek tatlı şeyler yapılmıyor evde. Ata hep okulda , babamız rejimde. Kimse yemiyor. Ben de pek yapmıyorum bu nedenle.
Tabii tart bu şekilde sunuma gitmiyor. Üstüne pudra şekeri ile süsülüyorsunuz. Elmaların bu şekilde görünmelerin nedeni tartın üstüne konamadan önce şeker ve tarçın ve zencefille karamelize olmaları.
Malzemeler:
Tart için :
- 2 yumurta,
- 125 gr tereyağ,
- 1 çay bardağı sıvı yağ,
- 1 su bardağı toz şeker,
- vanilya ve kabartma tozu,
- alabildiği kadar un (yaklaşık 4 bardak kadar)
İçi için:
- 4 orta boy elma
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı zencefil
Yapılışı:
- Tüm tart hamurunu kararak orta serlikte bir hamur elde ediyorsunuz. Hamuru yaptıktan buzdolabında dinlendirseniz çok daha güzel olur.
- Hamuru yuvarlak borcama elinizle bastırarak yayıyorsunuz. Üstüne çatalla delikler açıyorsunuz.
- Elmaları dilimler halinde kesip, şekerle tavada bir süre karamelize ediyorsunuz. Üstüne zencefil ve tarçında ekleyip, altını kapatıyorsunuz.
- Tartın üstüne elmaları dizip, 170 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişiriyorsunuz. Soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri döküp servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder