Ebegümeci Yemeği - Zeytinyağli Meze Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

24 Şubat 2014 Pazartesi

Ebegümeci Yemeği - Zeytinyağli Meze Tarifi



Ot yemeklerini severek yemenin yanında sağlıklı olduğunu düşündüğüm için çokça pişiririm.Ebegümecileri pazardan aldım. Daha sonra yemekbiz yahoo grubumda ebegümecileri kendimizin toplamasının daha doğru olduğu, eğer pazarcıya güvenirsek pazardan da alınabileceği yazıldı. Ebegümeci çok temiz olmayan yerlerde de yetişebiliyormuş. Ama ben yemeği yapmıştım bile ve üstüne üstlük afiyetle de yemiştik.




Malzemeler:


  • 1 büyük bağ ebegümeci

  • 1 büyük soğan

  • 3-4 diş sarımsak

  • 2 kaşık kadar domates suyu

  • 1 avuç dolusu pirinç

  • Zeytinyağı, tuz

Yapılışı:



  1. Ebegümecileri yıkayıp tuzlu ve sirkeli suda 15 dakika kadar bekletin.

  2. Soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsakları 3-4'e bölün. Doğradığınız ebegümecileri, soğanı, sarımsakları, pirinci, domates suyunu, tuzu ve üstünde su görünecek kadar suyu ilave ederek kısık ateşte pişirin.

  3. Yemek piştikten ve altını kapattıktan sonra üstüne 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here