Bugün sizlere yepyeni hayalinizdeki ev yemekleri tarifleri ile artık bir tık ötenizdeyiz. Şimdi size pratik dondurma tarifi sunuyoruz ve yemek pişirmenin püf noktaları ile leziz yemekleri artık yapmak çok kolay.
Yarım kilo pastorize süt
1 çorba kaşığı sahlep
3 kahve fincanı toz şeker
1 Çay kaşığı vanilya aroması
Tarif
Tarif
Sütün tamamını ve şekerin yarısını bir tencereye alıp, orta ateşte ısıtın. Geriye kalan şekeri, sahlep ve vanilyayı karıştırın. Süt kaynamak üzereyken vanilyalı karışımı ilave edin ve 20 dakika kaynatın. Ocaktan alıp oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin. Bir kaba koyup, derindondurucuya yerleştirin.Dondurma kaşığı ile kaplara alın, isteğe göre hazır çikolatalı sos dökerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder