Hafif mayhoş tadıyla gerçekten güzel oldu.Tavsiye edilir arkadaşlar. Ahududunun faydalarını ayrıca yazmak lazım :)
Daha önceki tart denemeleri. Ne çok tart yapmışım meğer :)
Malzemeler:
- Tart için: 2 yumurta, 125 gr tereyağ yada sanayağ (1/2 paket), 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı toz şeker, vanilya ve kabartma tozu, alabildiği kadar un
- Muhallebi için : 1 litre süt, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı un, vanilya, 1 yumurta
- Üstü için ahududu ve 1 paket tart jölesi
Yapılışı:
- Tüm tart malzemesini karıştırarak orta sertlikte bir hamur elde ediyorsunuz. Hamuru muhallebisini yapana kadar buzdolabında dinlendirin.
- Sütü, unu, yumurtayı ve şekeri karıştırarak pişiriyorsunuz. Piştikten sonrada içine el blendırı daldırıp en az 5 dakika çırpıyorsunuz. Arasıra karıştırarak üstünün sertleşmesine izin vermeyin. Unu yağda kavurup yaparsanız muhallebiniz daha lezzetli olur. Nasıl olayınıza gelirse :)
- Tart hamurunu borcama kenarları yukarı doğru yüksek olacak şekilde yerleştiriyorsunuz. Parça parça olsada önemli değil birbirine yapıştırın. Çatalla delmeyi unutmayın.180 derecede yaklaşık 20 dakika.
- Tart hamurunuz soğuyunca içine muhallebiyi döküyorsunuz. Muahhelbide soğuyacak. Daha sonra ahududuları diziyorsunuz. En üstüne de paketin arkasındaki tarifteki gibi tart jölesini hazırlayıp döküyorsunuz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder