Kolay pratik ekşili kuru patlıcan dolması - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

8 Ocak 2014 Çarşamba

Kolay pratik ekşili kuru patlıcan dolması

Yemeğin en hızlı tarifleri tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar  ve sağlıklı mutlu ,huzurlu bir hafta diliyorum. bugün sizlerle çok lezzetli bir dolma tarifi paylaşmak istiyorum. kuru patlıcan sevenler mutlak deneyin derim.


malzemeler:
istenilen sayıda kuru patlıcan
bir büyük kase pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 kurusoğan
dereotu,maydonoz
tuz,karabiber,pulbiber
kurunane,kimyon,sumak ve bir limonun suyu
sıvıyağ
tencereye sıvıyağ alınır ve doğranmış soğanlar ialve edilerek kavrulur.salça da iave ettikten sonra kavrulmaya devam edilir.yıkanmış pirinçte ialve ettikten sonra 5 dk daha kısık ateşte kavrulur.en son doğranmış dereotu ve maydonoz ilave edilir.damak zevkine göre tuz,pulbiber,nane,sumak ve kimyon eklenerek en son limon suyu sıkılır ve karıştırılır.
kaynar suda haşlanan ve soğuytan patlacanların yarısına gelecek şekilde hazırlanan harçtan doldurulur ve ağızları kapatılarak tencereye yan şekilde dizilir.
az sıcak su ialve edilerek pişirilir.
afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here